Investering till firman

Nu när jag är egen företagare och entreprenör, och ska ha mitt portabla kontor och vara up-to-date, så var det läge att kolla efter ny dator kände jag. Kravet var att jag ville ha, för en gångs skull, en väldigt smidig och bärbar dator (har släpat på kolosser senaste åren) och att den skulle kännas gedigen, vara snygg och räcka länge. Så jag har läst triljoner recensioner och grejer och först tänkte jag faktiskt inte köpa någon Mac (har ju haft bärbar Mac sedan 2002) utan köra en PC med Windows, men efter lite funderande och klurande så kom jag fram till att det får bli en Mac ändå för det går smidigt att virtualisera andra OS på den och det kommer jag ju göra.

Så idag gick jag in till Macforum och lade en order på en superfin och smidig Macbook Air, den är jättetunn och lätt och borde bli enkel att bära med sig även i handväskan. Valde den fetare 13″-varianten av Air, med 8 GB RAM och 256 GB SSD-hårddisk, så den borde gå som tåget. :) Borde få datorn vilken dag som helst för det var flera på väg in till butiken. Blir prima att ha med mig den som mitt kontor och ha den när jag utbildar och sådär, är jättenöjd. Hoppas jag får datorn snaaart! ;)

Spännande tider

Nu har jag slutat på mitt gamla (eller ja, jag hann ju inte jobba där så länge) jobb och varit på intervju hos min nya uppdragsgivare (jag hoppas att det blir så iaf). Slutade på jobbet i torsdags och fick fin avtackning med tjusiga blommor och allt sånt och helgen som gick var jag i Uppsala hos mamma och pappa och tog det lugnt samt installerade om deras stackars virusinfekterade dator. I måndags var jag på intervju hos Cornerstone i Stockholm, om att börja arbeta som utbildare hos dem (som underkonsult, eftersom jag ju har mitt egna företag nu). Verkligen supertrevlig intervju med vice VD och Produktansvarige, tiden flög iväg och vi hade himla trevligt och var på samma våglängd. Nästa steg blir att jag ska gå en kurs hos dem och se hur det går till, så lite mer som assistent än vanlig kursdeltagare och efter det så får jag förhoppningsvis prova på att hålla en utbildning. Åh vad skoj, det känns helt rätt det här! :D Är glad att jag gjorde slag i saken och vågade satsa på att byta inriktning och så är jag väldigt nöjd med att jag kommer kunna fortsätta använda mina gedigna IT-kunskaper i mitt nya yrke. Så nu får vi se hur det går här närmaste tiden..

Känns skönt att vara ledig, eller vad jag nu är för något. Men jag ser fram emot att komma igång med det nya sedan, så det är bara hålla tummarna för att allt ska gå vägen och jag får uppdraget! :) Under tiden kommer jag lära mig mer om hur bokföring och såna där företagsgrejer funkar, det är inte helt lätt faktiskt. Tur att min man är så duktig på att förklara saker och ting, för han kan ju jättemycket om att ha enskild firma. Att lära sig hur avdrag och sånt funkar är mycket lättare när nån kan förklara 4 gånger och rita lite. ;)

Fina farvälblommor från jobbet

SJ tycker att det här är en fönsterplats. I beg to differ. :P

Med SJ norrut till Uppsala (här på Stockholms central)

Hade förmånen att hinna klämma in en somrig fika med en mycket god vän som jag inte sett på över ett år. Vännen är alltså en person, inte bakelsen. Vännen hade bara inte hunnit komma och sätta sig ännu. :)

Lördagsnöje.. Installera om föräldrarnas dator. ;)

Förhoppningsvis min första uppdragsgivare!

Coachkursen (nästan) helt klar!

Igår var sista kursdagen på den ettåriga coachutbildningen som jag gått hos Gothia Akademi, totalt har den varit 22 dagar. Det som återstår nu är en examination där jag ska coacha en annan person medan en examinator observerar och det sker för min del den 1 Oktober och efter det är jag helt färdig med utbildningen. Jag känner mig verkligen stolt över att ha klarat av utbildningen, trots att det varit krävande och ibland påfrestande. Har fått ut extremt mycket rent personligen av alla övningar och nya tankesätt som vi testat, verkligen fantastiskt när man tänker efter. Det är ju färdigheterna jag fått av utbildningen som hjälpte mig att ta mig vidare i min karriär och byta spår, för nu har jag mer verktyg för att ta reda på vad som är viktigt och vad jag vill (och inte vill). Väldigt coolt! :)

Ska öva så mycket jag kan inför examinationen. Det kommer ju helt klart bli nervöst när det väl är dags men jag SKA klara det. Kunde jag stå inför en hel klass och redovisa mina åsikter (på tyska!) om en tysk tung skönlitterär bok ska jag väl klara av att coacha lite inför en observatör. ;)

Tänk vilken skillnad en kurs kan göra, när man hittar rätt kurs. :D

Från igår

Dags för förändring

Efter en massa funderande så har jag nu bestämt mig för att prova något nytt i karriärväg, så nu har jag lämnat in min uppsägning på mitt IT-driftsjobb! Jobbar en månad till (fast 2 av veckorna har jag visserligen semester) och sedan är jag egen företagare.

Planen är att satsa på att jobba dels med IT-utbildning (Microsofts serverprodukter) och dels med coaching och lite annat. Otroligt spännande och jag är glad att jag tagit beslutet! :D

Firade detta med ett glas vin i måndags. :)

20120718-174634.jpg

Hela Sverige går på semester.. utom jag

Den här veckan som gått har verkligen känts skitlång, men så är det första 5-dagarsveckan på mycket länge och även vetskapen om att nu får man inga lediga dagar förrän jul. Och så har det varit stressigt på jobbet också.. Men merparten av alla kollegor har nu gått på semester, verkar det som, så det känns som om jag kommer vara helt ensam på jobbet nästa vecka. Vilket iofs kan vara skönt. ;) Men jag jobbar iaf i 4 veckor till, innan det bär av till San Francisco på semester (hurra!). Mikael jobbar likadant som jag, himla bra att vi lyckades synka våra semestrar trots att vi båda är nya på våra jobb (och då får man ju ibland ta vad som bjuds, men vi har sjysta arbetsgivare).

Det är faktiskt rätt soft att jobba i Juli, för då brukar det vara lugnt. När majoriteten av alla IT-användare har ledigt brukar system av någon outgrundlig anledning strula mycket mindre. Förstår inte det…. ;)

Kommit igång med lite coachande

Nu när jag gått klart nästan hela coachutbildningen så är det ju dags att börja övningscoacha klienter också, så det har jag faktiskt gjort idag! En vän som jag inte haft så jättebra kontakt med senaste åren (vilket är en fördel när man ska coacha, det är svårare att coacha riktigt närstående) blev min första klient, väldigt spännande och roligt! :))

Har ordnat lokaler hos Entrepreneurial Hive (eHive), där man abonnerar på delade kontorslokaler för en ringa summa. De har mindre rum som passar för coachning och så har de större konferensrum och en sjyst lounge och pentry och grejer och stället är verkligen centralt beläget också, på Drottninggatan mitt i centrala Göteborg. Så det stället använder jag när jag coachar och det känns väldigt bra att kunna börja lite smått, utan att behöva skriva kontrakt på en helt egen lokal (för då brukar man skriva på för ett helt år). Så det känns väldigt skoj det här, nu har jag börjat!

:D

20120629-212025.jpg

Klarat NLP-tentan!

Idag var det tentdags på NLP Practitioner-kursen (coachkursen jag gått ett par dagar i månaden sedan Oktober förra året) och det var ju lite nervöst för jag har inte skrivit en tenta på evigheter, men det gick kanon och jag fick – tro det eller ej – alla rätt! Så nu är jag certifierad NLP Practictioner, himla stolt är jag! Känns väldigt bra att ha tagit mig igenom en kurs och gjort allt det jag skulle (även om jag missade några dagar). Heja mig. :) Vi blev bjudna på tårta och bubbel efteråt, det var inte dumt! Och så gick några av oss på kursen ut och firade med en öl och lite mat efteråt också. Because we’re worth it.

Fint ska det va! :)

Mitt diplom. :))

Kall öl i solen, för att fira lite till!

Kursdags

Omgången kursdagar är snart avklarade för denna gång, på NLP- och coachutbildning hos Gothia Akademi. Fullspäckade och utmattande dagar, som är väldigt roliga men också lite jobbiga för det är utmattande att bli övningscoachad i 3 dagar. Men jösses vad man lär sig och vad mycket spännande insikter man får! Här på bild syns lite av vår eminente lärare Henrik.

Studiemys och Nedvarvning

Denna vecka, trots att jag är ledig (officiellt arbetslös var det ja..), så känner jag mig SÅ himla stressad och har inte mått bra alls. Var till läkaren och kollade min hjärklappning och mina tics och det var ju såklart stress. Så jag sjukskrev mig från coachkursen faktiskt, för jag orkade inte gå de där dagarna just nu för det är så krävande. Satte mig iställe och pluggade på Humanisten (lokalerna som humanistiska fakulteten på Göteborgs Universitet har, och där jag pluggat för sisådär ett halvt decennium sedan) och fick ut väldigt mycket av det. Skönt plugga lite fokuserat utan så mycket distraktioner, det var värdefullt att få tid till det. Ibland måste man prioritera efter vad man orkar göra, inte vad man lovat eller vad man borde. Lugn och ro och varva ner, det är vad jag blivit ordinerad av den förvånansvärt engagerade läkaren jag träffade på vårdcentralen. Yes sir! Eller ma’am, som det nu var. :)