Rasbo berömt

Lilla Rasbo (där jag växte upp) i medierna! Tydligen har man hittat en riktigt gammal katt där.. :) Notis från GP som jag såklart var tvungen att MMS:a till mamma direkt. :D

Internet power

Jag såg imorse att författaren till Matrevolutionen plockat upp min post om boken och länkat till den på sin mycket välbesökta sajt kostdoktorn.se (tack så mycket!). Blir en fet spik i besöksstatistiken med en gång för min lilla blogg som i vanliga fall har glest med besökare, vad roligt!

Hur var det egentligen för 20 år sedan, med såna här saker..? Jo, då satt väl folk och tyckte saker och ting på sin kammare och diskuterade det på sin höjd vid middagsbordet eller på fikarasten på jobbet och that’s it. Var det extremt engagerat blev det en insändare till lokaltidningen. Nu har vanligt folk en helt annan möjlighet till diskussion och att få ner sin åsikt på pränt så att resten av världen får ta del av den. Både på gott och ont såklart men ändå, att möjligheten finns är fantastiskt. Jag minns att de “riktiga” journalisterna på Sveriges finare dagstidningar ondgjorde sig över bloggfenomenet när det dök upp för några år sedan, de tyckte att det bara vräktes ut massa skit från pöbeln, i princip, och att skrivande skulle överlåtas till proffsen. Sicket skitsnack. Kraften hos internet och kommunikationen där har ju påvisats gång på gång så jag tror inte finjournalisterna vågar tycka så längre, iaf inte öppet. Power to the people, etc.

Även mer “känt” folk (politiker, författare, kändisar etc) blir mer närvarande på internet då de kan välja att kasta sig in i informationsströmmen precis som alla andra med Facebook, Twitter och bloggar. Direktkanaler till folk är sjyst, mycket mer intressant än torra uttalanden från PR-byråer. Visst att merparten av allt som skrivs är trivialt men ändå, bara att det finns är hur coolt som helst.

Men så har jag ju varit ett stort fan av internet sedan lång tid tillbaka, så jag är väl partisk. :)

Dagens o-chock

Ricky Martin har förkunnat att han är gay. Shit vilken överraskning va.. Ungefär lika överraskande som när Peter Jöback kom ut ur garderoben. :) Eller lika förvånande som att solen går upp varje dag. ;)

Föga uppmuntrande

Såhär i slutet på Februari, en vecka innan lön, grå himmel, slaskigt och lerigt på marken.. Ja då behöver man piggas upp litegrann, kan man ju tycka. Men se då ska man icke läsa på blaskornas löpsedlarna för där är det misärmånglarna som regerar. Se bara på dagens exempel: jämmer och elände. Mitten-löpsedeln är visserligen inte negativ egentligen antar jag, men i sällskap med det andra känns det fan inte upplyftande ändå.


(klicka för större version)

Som lite motgift lägger jag in denna bild :)

(klicka för större version)

Missledande igen..

Varför är tidningar så förtjusta att illustrera alla artiklar om datorer med bilder på Mac:ar? Antagligen för att maskinerna är så snygga i sin design.. Men det är ju väldigt missledande när de skriver om superbilliga datorer och så har de en bild på en 20 000-kronorsdator till..

Aftonbladet har nån tv-snutt om datorer för under 5000 kr, men så väljer de att ha en bild på en Apples MacBook Air bredvid länken till artikeln. En Macbook Air börjar på 16 495 kr i Apples webbshop och den dyrare varianten kostar från 28 060 kr!

billig dator

Visst är jag petig som anmärker på detta, men jag tycker det är berättigat. Ska de berätta om en dator för 5000 spänn ska de banne mig ha en bild på den burken också! Antagligen är den lika tjock som Bibeln och väger 6 kg. Om man skulle skriva en artikel om de absolut billigaste bilarna på marknaden skulle man inte ha en bild på en Mercedes som illustration, såvida man inte har bildtexten “Den här bilen kan du glömma, fattiglapp där”.

Är de förvånade?

Läste idag på Schulmanbrödernas VF-blogg och i Aftonbladet att bloggen nu är stängd, eftersom Värmlands Folkblad inte gillade Calle Schulmans hackande på Cicci Renström Suurna. Men allvarligt.. Är VF förvånade över det här? Schulmännen gör ju sånt här för jämnan, de hoppar på folk till höger och vänster och skriver helt hämningslöst om andra i nöjesbranschen, det är inget nytt. Det borde VF kallt ha räknat med när de tog ombord de här två vildarna, de är ju oregerliga, det är en del av deras charm! Väldigt ängsligt av VF tycker jag, men så är ju Sveriges pyttelilla nöjesbransch väldigt klemig av sig också. Jo, jag vet att det finns lagar om förtal och ärekränkning och andra saker med arkaiska etiketter, men allvarligt… Och som Henrik påpekade nyss, VF borde distanserat sig med det vanliga “Den här bloggen representerar enbart skribentens privata åsikt och inte Värmlands Folkblads”.

Schulmanbröderna bloggar för tillfället på sin egen sajt, där de har en tidsbegränsad blogg som nedräkning till lanseringen av sitt projekt 1000apor.se. Här kan ni läsa 99-initiativet på Schulmangruppen.se.

Den viktigaste siffran av alla

Det har ju varit en del stormar och oväder senaste månaderna och media älskar ju att vidarebeforda stormvarningarna från SMHI och att basunera ut “Håll er inomhus!”, för få saker engagerar ju svensken så mycket som vädret. Men den viktigaste informationen, som alltid dyker upp i samband med rapportering av stormars framfart genom Sverige, är antalet strömlösa hushåll. Det verkar nästan olagligt att inte skriva hur många som är utan el, när det beskrivs hur hemskt vädret är. Jag har noterat detta många gånger när jag läst små snuttar av artiklar högt för Henrik, när det varit dåligt väder och vi suttit och slösurfat här hemma. Jag läste alldeles nyss i Aftonbladet att det varit översvämning på en del ställen i Göteborg och att broar stängts av. Henrik frågade “… Och hur många har strömlöst då?” och jag kunde prompt svara “64 000 hushåll” för den uppgiften stod självklart med. Nåde dem annars!

Expressen drar sitt strå till stacken genom att till och med ha antalet strömlösa med i en hyfsat stor rubrik. Fascinerande!
Utan el

Heja IOGT-NTO!

Läste att IOGT-NTO har uteslutit den där sinnesjuke pingstpastorn Åke Green eftersom han uttalat sig mycket fientligt mot homosexuella (han kallade homosexuella för en cancersvulst på mänskligheten eller något sådant bokstavligen barockt). Verkligen skitbra gjort av IOGT-NTO tycker jag, att så tydligt distansera sig från den idioten. Mer cojones i Sverige!

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Inte det minsta inspirerande

Alltså det skjuts för lite reklamare. Kolla in den här reklamen för flashiga Equinox gym i USA – blir ni inspirerade att träna av den här bilden? Nej, fy fan. Den känns som om den kommer från en helt annan tidsålder (OK, 50-talet) då kvinnan enbart skulle vara vacker och behaga mannen och om hon inte var snygg nog så var hon värdelös (vilket ju är vad t.ex den här bisarra reklamfilmen för Tab Cola från 60-talet antyder). Samma äckliga kategori som reklamen för Dolce & Gabbana då man såg en kvinna med en massa män runt henne och det såg ut som en våldtäkt. Eller Tom Fords äckliga, ofräscha parfymreklam där parfymflaskorna med nöd och näppe täckte folks svettiga könsorgan i närbild. Mm den parfymen vill man ju ha då..

Kass reklam
(klicka för större)

Kriget fortsätter

Jepp, gott folk, hantverkarna fortsätter sitt blodiga ordkrig i Metros insändarspalter! Idag är det VVS-montörerna som ryter i och säger att kladda med pensel gjorde man på dagis och snickra gjorde man på hemslöjden. Svetsarna gör comeback och hävdar att de är starkast och har bäst betalt. Min käre bror är svetsare, de har löjligt bra betalt och köps fram och tillbaka ungefär som fotbollsspelare, med mutor och grejer. Starkast vet jag inte.. Den kaxige svetsaren i Metro har “bänkar 290 kg” som signatur, dvs han påstår att han kan lyfta 290 kg i bänkpress. Mhm yeah right. Du och dina 5 svetsarkollegor tillsammans ellör?