Self-help junkie

Jag är ju mycket förtjust i böcker om personlig utveckling och har visst samlat på mig en hel del för att läsa om psykologi och hur vi fungerar och tänker är min hobby. Fast de på bilderna nedan är inte alla böcker, för jag har ju massvis med böcker i min förträffliga iPad också… Ibland är det alldeles för enkelt att klicka hem en ny bok från Amazon, rätt in i iPaden.. ;)

Och så dök den här artikeln “Are you stuck in a personal development high” upp på en av mina favorit-inspirationsbloggar, om hur lätt det är att bara läsa, läsa och läsa om personlig utveckling men sedan så blir det inget gjort i verkligheten. Ehrm. Ja, guilty as charged. :) Finns det nån bok om hur man fixar det? ;)

Far å flyg

Äntligen helg! Veckan i London har varit högintensiv med huvudvärk och jäktande så det är så *himla* skönt att få vara hemma med min käre make (som också varit på resande fot) och bara ta igen sig. Har inget alls planerat denna helg, så det ska bli massa sömn, frisk luft och mys.

Nästa helg blir det jobb i London igen.. Resa till London tre gånger på en månad är lite mycket, till och med för mig! :P

Några bilder: Ilande människor på tjusiga Liverpool Street Station, fin utsikt från planet och så lite böcker (“dead tree books” säger Mikael är den aktuella internet-lingon för såna nuförtiden..) som jag köpte på WH Smith på London Stansted. :)

20110923-092411.jpg

20110923-092420.jpg

20110923-092429.jpg

Tar ett kliv in i framtiden

Jag trodde aldrig jag skulle gilla elektroniska böcker mer än vanliga, hederliga pappersböcker.. “Maken till oromantiskt att sitta och peta på en skärm när man läser..” har jag tänkt hittills (så tänkte jag även innan jag bytte från vanlig mobil till iPhone, den där skärmen alltså..). Jag har ju inte haft någon bra mojäng att läsa böckerna på heller för att läsa på datorn är obekvämt och att läsa i mobilen blir för smått. Men nu med iPaden är det en heeelt annan femma! Så nu har jag köpt min första e-bok hos Amazon, i deras Kindle Store, och wow vad jag gillar att läsa böcker i iPaden, jag är svinnöjd!

Min käre make, som inte är lika trigger happy när det gäller shopping som jag är, påpekade att det är jättefarligt för mig med Amazons “One-Click” där det verkligen är bara ett enda klick och så *vips* har du köpt boken, du får den ju direkt nerskickad i din iPad. Mjo, han har nog rätt där, men jag ska iaf försöka tygla mig lite. ;) Fördelen med e-böcker är iaf att man kan ladda hem första kapitlet gratis och läsa, det är faktiskt bättre än att stå i butiken och läsa bakpå boken tycker jag.

Så nu känns det helt meningslöst att släppa hem bibbor med papper i. Elektroniskt for the win! För nu kan jag ha med mig 40 böcker på resan om jag vill, behöver inte begränsa mig till ynka 3-4 stycken (för vem vet vad man känner för att läsa när man vä har rest iväg..). Yay! :D

Nackdel med elektroniskt då.. Ja man måste ju ha ström till sin läs-enhet. Och så får man inte hela bokhyllor med böcker att gotta sig över.. Det sistnämnda är både en fördel och nackdel, för jag tycker faktiskt det är ganska skönt att slippa massa saker som ska släpas med när man flyttar och så. E-böcker är dock ganska dyra om man jämför med svinbillig pocket, men det är ändå inte så rasande dyrt. Generellt sett verkar böckerna kosta mellan 5 och 14 amerikanska dollar, dvs 30 och 90 kronor. Men det är inte så farligt ändå tycker jag. En pocketbokpå Pocket Shop på stationen kostar ju 110 spänn och såna har jag ju impulsshoppat ett *antal* gånger.. ;)

Första boken jag köpte? Det blev “This Year I Will..” om att sätta upp mål som faktiskt går att fullfölja. Sjukt bra bok som jag plöjde på 2 kvällar. Ska läsa den en gång till och göra alla uppgifterna i den också (jag lovar.. för som min coach säger, det räcker inte att bara läsa kokböcker för att bli bra på matlagningen, man måste faktiskt ställa sig vid spisen och laga den där maten också!).

Seriöst bra bok

Jösses vad vettig Tom Venuto är i den här boken! Boken är verkligen genomtänkt och heltäckande och fokuserar mycket på den mentala biten och det gillar ju jag såklart. Rekommenderas!

Rikedom

Jag myser när jag ser min trave med intressanta och utvecklande böcker liggandes på bordet bredvid läsfåtöljen. Jag är RIK! :)

En klassisk dietbok

Idag strosade jag in på Akademibokhandeln i Nordstan (efter mitt mirakulöst braiga tvåtimmarspass på gymmet, som det visst blev istället för yoga hemmavid) och såg denna bok i hyllan Hälsomat. Jag blev lite impad av Akademibokhandelns moderna syn på mat för det var nästan uteslutande böcker om LCHF och GI. Såg nån liten förskrämd pamflett om fettsnål kost, skriven av nån mossig dietist men annars verkar fettet ha fått komma in från kylan!

Jag köpte den nya Atkinsboken och det var lite lustigt att jag såg den för igår kväll läste jag ut Gary Taubes “Why we get fat – and what to do about it” och i den nämndes den här boken, som är en ny version av Robert Atkins bok från 1971. “Den ska jag köpa!” tänkte jag igår och idag såg jag den. Råkade ha ett presentkort på 1000 kr på Akademibokhandeln också så det blev ett solklart inköp! Lite borde ha hänt sedan 1971, ska bli intressant att läsa! :)