Soft helg på landet

Jag gillar stan, helt klart, men ibland är det skönt att åka ut i grönskan på landet också, så det gjorde Mikael och jag och hälsade på hans föräldrar utanför Halmstad. Medan de var iväg på logdans och partajade hela natten så stannade Mikael och jag hemma och grillade och drack vin. Mycket bra var det, trots den obligatoriska regnskuren som kom precis när vi satt oss för att äta. Men man är ju luttrad svensk och van vid att bära in alltihop på 30 sekunder, så det fixade vi utan problem. ;)

Ved och åter ved

Den här fascinerande båten brukar jag se ibland när jag står och väntar på färjan till jobbet. Mina föräldrar är förtjusta i ved (eller snarare den mysiga värmen från vedspisen som veden genererar) så jag tänker alltid på dem när den här båten tuffar förbi. Tänk vad de skulle kunna elda om de fick lägga vantarna på den här lasten! :D

Min fina man

Nyss när jag checkade in på mitt sedvanliga hotell här i Karlskrona (är här och jobbar ett par dagar) så sa receptionisten att jag hade något som väntade på mig på rummet. Det visade sig att min gullige make skickat en blomma till mig, hur fint är inte det?! Han är så omtänksam. :))) Puss älskling!

20120214-173419.jpg

2011 In Retrospect

Året som gick susade förbi och det gjorde även Januari på nya, blanka 2012 för jag hade ju tänkt peta in min 2011-kavalkad innan det bar av till Karibien men se det hann jag ju inte. Det får bli nu istället. En del bilder har jag lagt in här förut så det blir lite favorit i repris. :)

Januari 2011

2011 påbörjade faktiskt i Sydafrika, av alla ställen! Jag lyckades ju åka med på jobbets länge efterlängtade Sydafrika-trip (som firade Zippers 10-årsjubileum). Varmt och fint var det!

Till skillnad från iiiskalla, djupfrysta Sverige. Skitjobbig vinter var det, jag frös non-stop.

Februari 2011

Har jag inte ens nån intressant bild ifrån, jag jobbade som en tok och det var väl allt. :P

Mars 2011

Ja det här sammanfattar rätt mycket av 2011. Frukost på tåget söderut. :P

Lite skoj var det också. Photoshoot hos Model House ihop med min kompis Magdalena – blev riktigt sjysta bilder! :D

Den här bilden tog jag iofs själv. Det var roligt med så sotig makeup. :)

April 2011

Äntligen blev det vår, efter en kall och envis vinter – hurra!

Årets första grillning i Slottsskogen, ljuvligt!

Vackra blommande träd och blå himmel!

Maj 2011

Bröllopsklänningskarusellen började. Här klänning nr 1, som aldrig blev använd.

Här skulle man haft doftkamera. :)

Juni 2011

Coldplay på besök i Slottsskogen!

Juli 2011

Klänningskarusellen fortsätter.. Här klänning nr 2 som aldrig blev använd den heller.

Bortrövad till möhippa blev man också. En himla kul dag med tjejkompisarna, trots sömnbrist och förkylning. :D

Och så hanns det med en snabbvisit i min fina hemstad Uppsala också!

Det blev inköp av Världens Bästa Pryl, alla kategorier. En iPad 2. :)

Och så blev det lite äkta sommarväder på landet också, hemma hos mamma och pappa.

Augusti 2011

Bröllop! Klänning nr 3 satt som en smäck och var så tjusig. :)

Självporträtt en halvtimme innan jag blev fru.

Utanför kyrkan. :)

Och här ett porträtt på det alldeles nygifta paret som pustar ut! :)

Efter bröllopet for vi iväg till Vann och softade på spa ett par dagar – underbart!

Och sedan var det tillbaka till vardagen igen.. Vi reste hela hösten, Mikael och jag, och Augusti, September och Oktober bara försvann i ett huj tyckte jag. Men vi lyckades iaf koordinera så att vi ibland bodde i Malmö samtidigt på våra jobbresor. :D

Mamma och pappa skaffade en ny familjemedlem i form av katten Lisa, efter att den ålderdomlige katten Frasse gått till de sälla jaktmarkerna. Frasse är saknad men Lisa lyckas väldigt bra med att fylla tomrummet och gosa in sig hos alla i familjen. :)

September 2011

Det blev ett fasligt flängande till London i jobbet, jag var där 3 gånger på en månad och det var ju sådär roligt i längden även om jag tycker väldigt mycket om London. Här ett foto från mitt bekväma stammishotell i Holborn.

Här njöt vi av den sista fina hösten, lite fika efter en promenad i natursköna Skatås.

Oktober 2011

I Oktober började jag på min efterlängade coachkurs! Hur inspirerande och lärorikt som helst. Fin kursbok fick man också!

November 2011

Julmyset startade tidigt. :D

December 2011

Mikael och jag lyxade med att åka iväg på spahelg i Varberg när jag fyllde år. Snacka om att bli bortskämd!

Och en massa tända ljus såklart. Alltid mysigt hemma i vår fina lägenhet. :)

Bra med kortare restid

Mikael kommer ju byta jobb i Mars och då slipper han äntligen det eviga resandet varendaa vecka eftersom jobbet är stationerat på parallellgatan till gatan vi bor på – hurra! Så tomt och tråkigt när han är borta ju.

Hittade denna lilla notis i senaste numret av tidningen LevaPS! som backar upp min tanke med det braiga med att han slipper resa. :)

Jag jobbar ju själv alltid hemifrån, så jag håller med om att man uppskattar sitt jobb mer när den dagliga restiden är minimal :D

Blixtvisit hos mor och far

I onsdags så var det dags för ett kundmöte uppe i Stockholm, så jag passade på att åka norrut redan på tisdagen och hälsa på mamma och pappa. Det var verkligen skönt med lite landet och lugn och frid och så var det roligt att få gosa med nya familjemedlemmen Lisa, som är en mycket trevlig katt måste jag säga. Hon verkade acceptera mig direkt och var inte det minsta svårgosad. :D Och så blev det lite promenad längs vanliga 8-km-rundan också och kossorna var nyfikna som vanligt. Kul att kunna kombinera jobbresa med nöje igen. ;)

Man kan tro att den här bilden är HDR:ad, men faktiskt inte, det var bara extra coolt väder.

Nyfikna typer vid vägkanten! :D

Mamma och katten Lisa. Det går sannerligen ingen nöd på den här kissen.. :)

Lömsk blick från Lisa, som inte alls är lömsk utan antagligen bara tyckte att jag skulle lägga ifrån mig iPhonen och fortsätta gosa med henne istället. :D

Massa pyssel

Det är ju inte så långt kvar till bröllopet nu, bara 11 ynka dagar från idag! Så förståeligt nog blir det ännu mer bröllopspyssel och sedan jag skrev senaste har vi träffat supertrevliga vigselförrättaren Annika, vi har varit på bröllopsvalslektion nr 2 (som gick rätt bra faktiskt när vi bytte till en lättare låt att dansa till..), jag har köpt bröllopsklänning nr 4 (don’t ask.. men den är fantastiskt vacker och så jäkla awesome så det är helt rätt, nu när klänning nr 3 inte skulle bli bra trots skrädderier och fixande..), vi har filat på bordsplaceringen (inte helt lätt att placera ut 75 pers på ett bra sätt..) och så har vi beställt placeringskort som jag ska damma av mina knappa kalligrafikunskaper till (eller iaf skriva-fint-för-hand-kunskaper). Puh, massa grejer blir det! Och så har jag shoppat fina underkläder till den stora dagen också. Full rulle! Och på fredag har vi bröllopsplaneringsmiddag här hemma med best man, toastmaster och tärnan med respektive, så att alla vet vad de ska göra och hur vi har tänkt oss dagen. Ska bli trevligt att träffa allihop! :D

Sedan har ju mitt efternamnsbyte gått igenom, så sedan en vecka tillbaka heter jag inte längre Jansson utan Falkvidd och jävlar vad det måste fixas och donas då för att det ska bli rätt på alla grejer man har. Har mailat femtielva ställen och bytt namn och varit iväg till Transportstyrelsen (eller är det Trafikverket..?) i Mölndal och fixat körkort (med AM-behörighet, som jag ju faktiskt har, dvs EU-moped) och så har jag beställt nya Visakort från banken och gud vet allt. Men förvånansvärt mycket går automatiskt i detta mycket prydliga och ordnade land, det är hur bra som helst! :)

Veckan som gick var även rena släktveckan! Vi besökte mamma och pappa förrförra helgen, och på tisdagen efter det dök brorsan och hans familj upp och vi grillade i Slottsskogen och kollade pingviner och sälar och hade väldigt mysigt! Och i helgen som gick var vi på besök hos Mikaels släkt i Halmstad och firade att hans mamma och hans brorsbarn fyllde år. Full rulle med släkten också, alltså!

Bara 3 dagar kvar att jobba nu, tills det är dags för efterlängtad semester. Mitt mål med semestern är, förutom att bli fru, att ta det lugnt och vila och bara göra mig så snygg som möjligt inför bröllopet. Har en diger Att Göra-lista här på skrivbordet gällande snyggifieringen. Men det känns bara skoj! Längtar verkligen till frisörbesöket på måndag för nu är mitt hår väldigt långt och tjockt och det ska bli ljuvligt att få ordning på det och att få utväxten (som ser väldigt blond ut, nästan grå) färgad till den fina kopparnyansen jag numera har.

Förkylningen har flytt sin kos, efter att ha plågat mig sedan första veckan i Juni. Halleluja! Nu gäller det bara att släpa sig tillbaka till gymmet igen då och komma igång, efter att heeelt ha tappat den rutinen. Men det fixar jag.

Onwards and upwards.

Mysig uppsalahelg

Till skillnad mot förrförra (möhippe-)helgen så blev helgen som gick lugn och avslappnande, hos mamma och pappa utanför Uppsala. Fint väder, promenader, bokläsning och sova länge var fina grejer det! Tomt utan katten Frasse men himla trevligt att träffa mamma och pappa. :)

Min utsikt från filten i trädgården..

Gamla katten

I min familj har vi haft turen att få rå om världens mysigaste (och mest storfotade) katt, Frasse. Men nu, efter nästan 20 år, så har Frasse lämnat oss och det känns verkligen i hjärtat. Men han har haft ett riktigt fint liv där ute på landet med trädgård och åkrar att strosa runt i och massa gos från familjen och det känns bra ändå.

Sista bilden jag tog på Frasse, när jag var hemma på besök i Mars. Glad att jag tog mig tid att krama om honom ordentligt innan jag for.