Magnolia

Det finns ett magnoliaträd på vår innegård och jag kan inte komma ihåg att jag sett det blomma hittills, under de två åren vi bott här. Men nu är det så vackert med de stora rosa blommorna, fantastiskt!

Rent hus

När man jobbar hemifrån och bara lever på mat som tar 15 sekunder att skaka ihop får man lunchtid över till annat, till exempel kan man rensa skafferiet! Eller i vårt fall, de 2 djupa skafferilådorna i köksön, som vi har som skafferi. För övrigt en mycket behändig konfiguration för man får så mycket bättre översikt än när man har ett högt skåp där saker kan gömma sig högt upp och långt bak.

Rensning blev det således idag och jag fick slänga jättemycket för det mesta var gammalt och trist. Till och med pasta, ris och nudlar hade blivit gammalt så uppenbarligen är vi inte såna carb junkies iaf eller så köper vi våra kolhydrater hos Mr TakeAway. :) Vi är väldigt förtjusta i klyftpotatis iofs och det har man ju i frysen.. Mycket mat var från våra respektive bohag när vi flyttade ihop i Maj förra året så nu hade käket blivit för gammalt så det var bara att hysta. Men det känns bra att rensa och få koll på vad man har. Torkade till och med ur lådorna och organiserade bättre så man ser ännu snabbare vad vi har för något, jag är så nöjd så! Får nog bli samma operation med vår mikroskopiska frys också, misstänker att en del grejer där är lite åldersstigna och däri är minsta kvadratcentimeter hårdvaluta.

Titta så fint det är i skafferiet! Bara att börja fylla på med nytt! ;)

Vårförberedelser

Mikael och jag har ju förmånen att bo i en riktigt läcker lägenhet, en etagelägenhet som är unik och tjusig och cool. Nackdelen blir ju då en del insyn eftersom en del av lägenheten är i markplan. Vi har inte gjort något själva för att bekämpa insynen förutom att använda den rullgardin i köket som redan fanns när vi flyttade in och sätta upp vita draperier för altandörren men det stänger ju ute så himla mycket ljus och blir lite instängt! En del fönster har frostad fönsterfilm som insynsskydd och nu är det banne mig dags att fixa det även i fönstren som inte har något så man slipper smyga som en ninja förbi fönstren när man inte är 100% påklädd. Jag googlade lite och hittade fönsterfilm med olika design som kostade från hutlösa 299 kr för en rulle på 1.5 meter. Som vanlig så kom Ikea to the rescue och säljer 3 meter film till det facila priset av 39 kr per rulle! Det blir storinköp i helgen. Sedan är vi redo att släppa in ljuset.

Heja våren! :)

Skittrist

Lägenheten som Mikael och jag har ihop är legendariskt awesome och supertjusig, många är utropen av Wow! när vänner och släkt kommit och kikat här och vi hittar inte mycket att klaga på med det här kyffet faktiskt. Men! Tyvärr är badrummet tristaste rummet och den skitdåliga (höhö) toastolen från snobbmärket Villeroy & Boche har nu spruckit ytterligare så det rinner vatten från cisternen. Ameh gud så jäkla trist kostnad. Villeroy & Boche ska helt klart hålla sig till att göra tallrikar och glas och sånt där, inte toalettstolar. :P

Vi har skickat in en förfrågan om offert på Hantverkare.se och listat allt vi vill fixa i badrummet, det ska bli jättespännande att se vad för hisnande anbud man får (offra din förstfödde! ge oss en njure!). Vi vill byta toastolen, byta handfatet, mura igen en hylla som är inkaklad, lägga in nytt golv, fixa in golvvärme och sätta upp en duschvägg och duschdörr i glas, lägga någon fin mosaik i duschhörnan och – bäst av allt – installera en dusch som är av vattenfallstyp där vattnet liksom faller ner på en som i ett regn (vi fastnade för den här typen av dusch när vi var på spa senast, helt underbart är det). Ja, inte blir det billigt att renovera badrummet inte men förhoppningsvis höjer det värdet på lägenheten lite och det är lika bra att fixa badrummet NU så vi får njuta av det så länge som möjligt innan det är dags att dra upp tältpinnarna och flytta nån annanstans. Why the hell not.

Tycker det är lite läskigt att anlita hantverkare, man kan ju bli hur blåst som helst eftersom man själv inte kan något och så kan det ta sju svåra år för dem att bli klara, såna skräckhistorier har man ju hört. Men vi ska försöka kolla upp allt så mycket det går så vi väljer bra folk. Vi får se hur det går..

Bröt on, guys

Efter att ha lyssnat på byggjobbarnas evinnerliga brötande hela sommaren så har jag faktiskt inget emot oväsendet idag för nu plockar de ner byggställningarna, WOOHOO! Vi har ju haft byggställningar uppe hela tiden när vi bott här, så när som på 2 ynka veckor i Maj. Ska bli så skönt med ljus och luft. Heja byggisarna, jobba på!

Nu ännu mysigare!

Tack vare Mikaels händighet med borren är vårt redan superfina kök ännu mysigare! Stämningsfullt ljus och champagnen alltid inom räckhåll. “Vi kan sabrera alla tre flaskor på en gång!” sa Mikael men jag tror vi avvaktar med det hehe.

Tror nog att vi bor i Sveriges kanske mysigaste lägenhet. ;)

Att trivas

Åh vad jag trivs med att bo där jag bor, i Linné i Göteborgs innerstad. Gick iväg nyss för att returnera ett paket med lite kläder till BonPrix (en klänning som var helt fel och lite unmentionables som inte var något vidare). Skönt, nyregnat väder var det så jag gick vidare runt kvarteren bort till English Shop och handlade favorittéet (Ahmads svarta äppelte, världens bästa). Spanade in en jättevacker affär med vintagekläder, men bara i skyltfönstret för med vintage måste man ha tid på sig att leta.. Gick in en sväng på Flash som hade lite roliga kläder i skylten för en gångs skull (dock inget som var så här snyggt!) och sedan pep jag in på Apoteket vägg i vägg. Mittemot ligger Emmaus secondhandbutik och där fyndade jag en assnygg svart figursydd skjorta med silverränder för 60 ynka spänn, bara sådär. Gick förbi blomsteraffärer med kaskader av vackra blommor utanför dörren och förbi caféer där folk satt insvepta i filtar och njöt av sitt kaffe och sedan var jag hemma vid porten. Hade bara gått omkring och myst. Trevlig promenad i mina kvarter, där jag faktiskt börjar känna mig lite hemma nu efter ett par månader.

Ordningen återställd

Efter en helg av fixande är nu den fula väggen i vardagsrummet (där ett gigantiskt schabrak till skåp satt förut) vit, slät och fin och soffan är tillbaka från tapetseraren, uppfräschad och klar. Äntligen är vardagsrummet redo för seriöst höstmys! :)

Badkar no more

En sak leder till en annan ibland när det gäller att fixa och dona hemma. Det var tvättdags idag och i samma uppgång ligger vårt källarförråd så då hämtades en golvlampa (fortfarande omonterad, kvar i kartong) upp från förrådet och efter det spånade vi på annat vi ville fixa i lägenheten och då kom vi fram till att ta bort badkaret för det hade jag funderat på idag när jag stod och duschade. Ingen av oss har badat en enda gång sedan vi flyttat in och båda vill ha en riktig dusch istället så sagt och gjort, vi plockade ut badkaret. Som tur var var det inte särskilt tungt och det satt inte fast i väggen så vi bara ställde det på högkant och vips! hade vi en riktig dusch, yaaay! Jag rensade ur avloppet och tog bort stora hårklumpar och gjorde rent rubbet med kära Ajax Express (det är det bästa rengöringsmedlet nånsin, jag lovar!) för det var ju lite äckligt golv som plötsligt såg dagens ljus. Jag tog en snabb dusch för jag kände mig lite ofräsch efter allt gnoende i avloppet och duschen får nu klart godkänt. Nu ska vi bara göra oss av med badkaret. Får väl skänka bort det mot avhämtning.

Det är kul när man kan fixa små grejer hemma (som inte kräver snickare och målare och andra seriösa yrkesmän) och förbättra saker så drastiskt! Vi har ju en önskan om att göra om badrummet och lägga in klinkergolv och sätta upp en duschvägg i glas med dörr på men det får bli en senare fråga. Nu slipper man iaf stå och balansera och krumbukta sig i badkaret när man ska bli ren och fin. ;)