Klarat NLP-tentan!

Idag var det tentdags på NLP Practitioner-kursen (coachkursen jag gått ett par dagar i månaden sedan Oktober förra året) och det var ju lite nervöst för jag har inte skrivit en tenta på evigheter, men det gick kanon och jag fick – tro det eller ej – alla rätt! Så nu är jag certifierad NLP Practictioner, himla stolt är jag! Känns väldigt bra att ha tagit mig igenom en kurs och gjort allt det jag skulle (även om jag missade några dagar). Heja mig. :) Vi blev bjudna på tårta och bubbel efteråt, det var inte dumt! Och så gick några av oss på kursen ut och firade med en öl och lite mat efteråt också. Because we’re worth it.

Fint ska det va! :)

Mitt diplom. :))

Kall öl i solen, för att fira lite till!

Oväntad tur

Har känt mig seg och håglös som fan idag så jag tänkte ta en rask promenad i solen för att få lite energi. Tog på mig träningskläderna eftersom de är i funktionsmaterial och passar bra nu när det är 25 grader och sol ute och gav mig ut med iPhonen fylld med podcasts. Men när jag började gå i rask takt längs Linnégatan bort mot Slottsskogen så körde jag igång Coldplays nya singel i iPhonen och det hela slutade med att jag drog iväg på en löptur i parken! Jag sprang nästan hela vägen genom parken OCH uppför den branta mördarbacken på Nordhemsgatan och det är värsta stordådet med tanke på att jag inte sprungit öht på ett år minst! Inte var det hemskt eller smärtsamt heller! Men ge mig en sprudlande, livsglad Coldplaylåt (jo, de spelar faktiskt såna numera) och då kan jag klara allt! :D

Här är låten. Köp den! :)

Liten seger

När jag har varit bortrest, antingen om det varit privat eller i jobbet, och bott ensam på hotell har jag alltid trillat i fällan där jag ätit alldeles för mycket godis och/eller riktigt onyttig mat (triggat av uttråkning eller ensamhet eller stress) och sedan plågats av dåligt samvete över detta. Men nu har jag för en gångs skull INTE gjort så! Idag så har jag kört enligt Xtravaganzas Helfart med mina 3 påsar och så tillbringade jag 45 minuter på hotellets löpband i deras lilla gym och körde ett svettigt, backigt gångprogram. Känns riktigt bra att bevisa för mig själv att jag inte måste fortsätta upprepa mindre bra beteenden bara för att jag gjort det förut. För så är det ju. Egentligen. Bara för att man alltid gjort på ett sätt måste man inte fortsätta göra så.

Vårrusad

Trotsade den kyliga vårdagen (+10°C och blåsigt, brr!) och sprang de 5 kilometrarna på Vårruset idag trots att jag hellre hade kurat under täcket hemma i kyffet. Men jag gav järnet (med The Who’s “Baba O’Reilly på repeat i öronen, den är kanonbra löpningslåt) och sprang på under 30 minuter, blev väl 28.30 ungefär, vilket känns jäkligt bra för att vara andra löprundan i år OCH det är hela 1 minut snabbare än tiden jag sprang på när jag sprang Vårruset första gången 2008, woohoo! Vänta bara, ska bli ännu snabbare ska ni se!

Mikael var med och tog lite bilder, spana in den segerglada bilden här på en svettig Ann-Charlotte med medalj! Skitbra foto tycker jag! :D Jag ser helt crazy ut. Gött. ;)

AC-Vårruset

Exakt 20

Sorry att det blir sånt siffertjat här nu på sistone men nu händer det massa roliga grejer på viktfronten.

Idag har jag gått ner exakt 20
kg sedan början på Januari då jag deprimerat konstaterade att min vikt var alldeles bort i tok.

Tjugo kilo! Testa att bära det i en ryggsäck dygnet runt. :)

Är så jävla nöjd! Och då är jag inte ens klar ännu med krympandet. ;)

Ojdå

Tiden har visst rusat iväg ser jag, sorry about that. :)

Så vad har hänt då, något som är vettigt att nämna tro?

Jo! I förra veckan tog jag äntligen sista certifieringen i min MCSE, så nu är 7 av 7 prov där avklarade, hurraaa! Verkligen skönt att ha MCSE:n färdig och jag måste säga att jag är lite stolt över att ha klarat hela rasket på mindre än ett år. Nästa steg blir ju att ta 2 cert till för att uppgradera MCSE:n till från Windows Server 2003 till 2008 och efter det tänkte jag ge mig på Cisco (nätverksgrejer). Så här smids planer och det är precis så jag vill ha det, planer är bra. :)

Har haft lönesamtal på jobbet och det är ju lite speciella tider nu så precis just NU är det ingen som får några höjningar men det ser lovande ut inför nästa möjlighet till faktiskt lönerevision, för min del (jag har ju haft lite synpunkter, om man säger så). Hade en jättebra diskussion med min chef, som är en vettig typ när det väl gäller, och det är bra. Så nu gäller det väl att hålla ut tills det blir bättre tider igen.. När det nu blir! Har även hunnit med ett besök hos moderbolaget i Stockholm och hälsat på en hel drös supertrevliga kollegor, det var riktigt kul! Det blir ju så mycket bättre att jobba ihop när man faktiskt har träffat de man har i princip daglig kontakt med. Sedan att krognotan blev på 2500 spänn en av kvällarna bidrog ju bara till att stärka gemenskapen mellan Göteborgs och Stockholm. ;)

Var på en jätterolig grej för 2 veckor sedan, det var min nya vän Ylva (träffade henne på en sån där singel-afterwork för en månad sedan) som släpade med mig på sminkning och fotografering på Model House här i stan. Jag har aldrig blivit fotograferad i studio och hade inte förväntat mig en enda bra bild men jag blev verkligen glatt överraskad över resultatet. Har såklart lagt upp några av de bästa bilderna till allmän beskådan, de finns här! En riktig egotripp var det, och jätteskoj! Har föreslagit det som en aktivitet på en tjej-afterwork här med tjejerna från jobbet så i höst någon gång ska vi gå dit allihop och bli super fabulous!

New York-resan närmar sig, nu är det blott 18 dagar till avresa, wow! Har fått de 2 guideböckerna jag beställde och i veckan som kommer ska jag sitta och gotta mig åt allt roligt jag ska göra och skriva lite listor. :) Har en, vad ska man kalla det, internetbekant som bor i New York och vi sågs för 10 år sedan (shit vad tiden går!) och han föreslog att vi skulle ses när jag är i stan och så slängde han in lite i förbifarten sådär att “Om du vill kan vi åka upp i mitt plan och flyga över New York”. Om jag vill? Klart jag vill! :D Skitkul ju! Kommer bli en bra resa detta.

Annars har det varit en hel del partajande senaste månaden men nu börjar det ta på krafterna känner jag så jag ska ha en duktig, hälsosam vecka nu med massa träning och bra mat. Och sömn! Känns som att jag halkat efter med sovandet men det ska jag råda bot på den här veckan och det ser jag fram emot.

Var och röstade i EU-valet igår, det är nog första gången jag gjort det faktiskt. Röstade som jag brukar göra i vanliga riksdagsvalet, det var enklast eftersom jag tyvärr inte var så påläst. Jag tycker det är lite dumt att ett enfrågeparti som Piratpartiet får så mycket röster, det känns helt vrickat att ha med enfrågepartier överhuvudtaget. Visst är det en intressant markering från befolkningen men det är säkerligen den yngre delen av folket som röstat så och som jag läste nån annanstans, det är lite trist att det ENDA unga människor verkar bry sig i är att ladda ner grejer gratis utan att åka dit. :P (OK, grov generalisering såklart men lite åt det hållet känns det)

Så det är ju lite av vad jag pysslat med de senaste 4 veckorna. :) Men nu SKA det bli en lugn vecka, det har jag lovat mig själv. Skönt.

Backe upp och backe ner

Idag sken solen så fint över Göteborg och det var riktigt vårväder ute, så jag blev sugen på att lämna det trygga löpbandet på gymmet och istället springa utomhus, i riktig terräng! Så det blev 10 km-slingan i Skatås istället och herrejävlar vad jobbigt det var, för det var hur mycket backar som helst och det är jag ju inte van vid. Fick gå uppför vissa superbanta backar men i gengäld så körde jag sprinta-så-mycket-jag-orkar på en del sträckor istället. Jättefin natur var det med skog och bäckar och sjöar, riktigt tjusigt i solnedgången och med is på sjöarna! Det blev ju rätt kallt för jag hade bara gymgrejer för inomhusträning med mig, dvs kortärmad tröja och knäkorta byxor, så jag var defintivt lättkläddast av alla som var ute och kutade i spåren (hela 8 grader varmt var det ute). Löparna som kom påbyltade med jackor, mössor, långbyxor och vantar tittade på mig som om jag var dum i huvudet men va fan, skitsamma, jag var helt klart varm nog ändå så som jag eldade på. :D Det tog mig 72 minuter att springa den där milen och jag är nöjd med det, för jag har inte sprungit på nästan en månad och så har jag precis varit förkyld också. Plus att det kändes som att det BARA var backar, hela vägen. ;) Så nog ska jag träna upp mig och det blir fler besök i Skatås helt klart!

Jävlar vad ont jag kommer ha i vaderna imorgon, de har redan blivit till sten känns det som. Oh well. :D

Klarade SQL!

YES! Jag klarade SQL-certifieringen, hurra! Fan vad nöjd jag är. Har redan fått certifieringsbonusen attesterad av min trevlige chef. :) Det är stor lättnad att ha klarat av SQL-certet för det känns som om jag harvat med det i evigheter. Men nu så!

Jag har redan börjat kika på nästa certifiering, som är “Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure” (70-291) och det kommer gå betydligt lättare att klara det eftersom jag jobbat med de grejerna i flera år nu + att kursen jag var på i helgen tog upp i princip alla saker som är med på provet. Har inte spikat datum för nästa prov ännu, men det kommer väl inte vara alltför avlägset. Slutet på November, kanske?

Jag har faktiskt avbokat alla kurserna som jag var anmäld till i höst på jobbet och det känns skönt, för det skulle blivit för mycket att ha varenda helg uppbokad fram till jul.. Måste ju få vara 100% ledig nån gång!

Onwards and upwards! Nu ska jag beställa boken till 70-291-certet. :)