Investering till firman

Nu när jag är egen företagare och entreprenör, och ska ha mitt portabla kontor och vara up-to-date, så var det läge att kolla efter ny dator kände jag. Kravet var att jag ville ha, för en gångs skull, en väldigt smidig och bärbar dator (har släpat på kolosser senaste åren) och att den skulle kännas gedigen, vara snygg och räcka länge. Så jag har läst triljoner recensioner och grejer och först tänkte jag faktiskt inte köpa någon Mac (har ju haft bärbar Mac sedan 2002) utan köra en PC med Windows, men efter lite funderande och klurande så kom jag fram till att det får bli en Mac ändå för det går smidigt att virtualisera andra OS på den och det kommer jag ju göra.

Så idag gick jag in till Macforum och lade en order på en superfin och smidig Macbook Air, den är jättetunn och lätt och borde bli enkel att bära med sig även i handväskan. Valde den fetare 13″-varianten av Air, med 8 GB RAM och 256 GB SSD-hårddisk, så den borde gå som tåget. :) Borde få datorn vilken dag som helst för det var flera på väg in till butiken. Blir prima att ha med mig den som mitt kontor och ha den när jag utbildar och sådär, är jättenöjd. Hoppas jag får datorn snaaart! ;)

Tjusigt

Den pampiga farväl-buketten som jag fick av jobbet för lite mer än en vecka sedan exploderade i ett moln av vissna kronblad idag, så den hade gjort sitt. Men tack vare min sedvanliga dealer av liljor så är nu blomsterprakten här hemma förnyad. Härligt. :)) Tycker fortfarande att det är så fascinerande att så fina blommor kostar bara 80 kr..

Soft helg på landet

Jag gillar stan, helt klart, men ibland är det skönt att åka ut i grönskan på landet också, så det gjorde Mikael och jag och hälsade på hans föräldrar utanför Halmstad. Medan de var iväg på logdans och partajade hela natten så stannade Mikael och jag hemma och grillade och drack vin. Mycket bra var det, trots den obligatoriska regnskuren som kom precis när vi satt oss för att äta. Men man är ju luttrad svensk och van vid att bära in alltihop på 30 sekunder, så det fixade vi utan problem. ;)

Ledig i kubik

Det är sällan jag varit så ledig som jag är nu. Gamla jobbet är avslutat, så där har jag inget att ansvara för längre, ingen telefon eller mail att vakta.. Och nya jobbet är ju inte påbörjat ännu så där har jag inte heller något att ansvara för ännu. Så jag är verkligen *ledig*!

Är ju formellt sett arbetslös och det har jag varit förut, för många år sedan, på riktigt, men då var jag ju luspank och stressad av att inte ha ett jobb och så är det inte nu. Nu är det bara lyxigt.

Så den är veckan har jag verkligen bara slappat och sovit och varvat ner och gjort i stort sett ingenting. Läst en himla massa böcker och kollat bra TV-serier och sovit länge. Fabulous. :)

Men om tre veckor börjar allvaret igen för då börjar nya jobbet. Men det är ett tag tills dess och jag tänker njuta av arbetslösheten så mycket jag kan! :D

Bra utveckling

Den underliga cykelbutiken (med det creepy namnet Childstore) i huset bredvid vårt flyttade för ett tag sedan. Nu har det istället blivit en vinbar där nere i källaren, yay! Klart mycket trevligare. Det stället måste man ju besöka nån kväll. :)

20120404-112525.jpg

Min fina man

Nyss när jag checkade in på mitt sedvanliga hotell här i Karlskrona (är här och jobbar ett par dagar) så sa receptionisten att jag hade något som väntade på mig på rummet. Det visade sig att min gullige make skickat en blomma till mig, hur fint är inte det?! Han är så omtänksam. :))) Puss älskling!

20120214-173419.jpg

Resdags!

Väskorna är packade, flyget incheckat (fick riktigt bra platser på längsta flygningen!), iPaden fullproppad med underhållning och flight survival kit (dvs godis- och nötpåsen) är fixad. Så imorgon är det bara att fara iväg!

Ska bli så skönt att slippa regn och rusk och storm här hemma.

Och så är det extra roligt att åka iväg på semester eftersom Mikael skrev på anställningskontrakt för ett finfint jobb (i Göteborg – inget mer pendlande!) idag.

Det bara kryllar av bra saker nu! :)

Så hejdå regngöteborg och hallå Florida och Bahamas och Barbados och alla fina, tropiska öar! :D

PS. Jag kom på idag att vid den här tiden förra året var jag med jobbet i Sydafrika. Det var ok, men den här resan med min make smäller *100* ggr högre. ;)

Näringsriktigt

Idag blev det gymbesök och styrketräning för tredje gången denna vecka, jag är himla glad över att ha kommit igång lite.

Väl hemma igen blev det detta smarriga mellanmål bestående av julmust (light) och Delicatos himmelskt goda pepparkaksrulle. Inget mellanmål som näringsexperter ur någon skola skulle rekommendera men äsch.. ;)

20111203-154422.jpg

Posted in lyx