Coachkursen (nästan) helt klar!

Igår var sista kursdagen på den ettåriga coachutbildningen som jag gått hos Gothia Akademi, totalt har den varit 22 dagar. Det som återstår nu är en examination där jag ska coacha en annan person medan en examinator observerar och det sker för min del den 1 Oktober och efter det är jag helt färdig med utbildningen. Jag känner mig verkligen stolt över att ha klarat av utbildningen, trots att det varit krävande och ibland påfrestande. Har fått ut extremt mycket rent personligen av alla övningar och nya tankesätt som vi testat, verkligen fantastiskt när man tänker efter. Det är ju färdigheterna jag fått av utbildningen som hjälpte mig att ta mig vidare i min karriär och byta spår, för nu har jag mer verktyg för att ta reda på vad som är viktigt och vad jag vill (och inte vill). Väldigt coolt! :)

Ska öva så mycket jag kan inför examinationen. Det kommer ju helt klart bli nervöst när det väl är dags men jag SKA klara det. Kunde jag stå inför en hel klass och redovisa mina åsikter (på tyska!) om en tysk tung skönlitterär bok ska jag väl klara av att coacha lite inför en observatör. ;)

Tänk vilken skillnad en kurs kan göra, när man hittar rätt kurs. :D

Från igår

Kommit igång med lite coachande

Nu när jag gått klart nästan hela coachutbildningen så är det ju dags att börja övningscoacha klienter också, så det har jag faktiskt gjort idag! En vän som jag inte haft så jättebra kontakt med senaste åren (vilket är en fördel när man ska coacha, det är svårare att coacha riktigt närstående) blev min första klient, väldigt spännande och roligt! :))

Har ordnat lokaler hos Entrepreneurial Hive (eHive), där man abonnerar på delade kontorslokaler för en ringa summa. De har mindre rum som passar för coachning och så har de större konferensrum och en sjyst lounge och pentry och grejer och stället är verkligen centralt beläget också, på Drottninggatan mitt i centrala Göteborg. Så det stället använder jag när jag coachar och det känns väldigt bra att kunna börja lite smått, utan att behöva skriva kontrakt på en helt egen lokal (för då brukar man skriva på för ett helt år). Så det känns väldigt skoj det här, nu har jag börjat!

:D

20120629-212025.jpg