Ljuv musik

Jag såg till min stora lycka att Royal Scottish National Orchestra har för avsikt att göra om världens underbaraste konsert, som jag gick på år 2000 när jag bodde i Skottland (fast den här har en extra-konsert av något slag innan som belyser 11 September-attacken, hmm, ska bli intressant!). Det är såklart Beethovens 9:e symfoni, med den underbara körfinalen An Der Freude på slutet. Min hjärna hade seriösa problem att hantera lyckoruset under finalen på den konserten, när kören (som suttit stilla och tyst hela tiden fram till dess) plötsligt ställde sig upp och började sjunga, jag ville gråta och kräkas på samma gång ungefär. Mycket udda. :)

Men jag har iaf redan bokat in helgen 7-8 Maj nästa år och hoppas att jag lyckas övertala min kära blivande make att följa med, även om jag vet att han inte alls är särskilt förtjust i musik men man vet aldrig, han kanske hänger på ändå. Om man kombinerar konserten med att ta en biltur upp i högländerna kanske det går vägen? Eller en sväng till Edinburgh? Skottland på våren är smått fantastiskt, jag har aldrig sett så grön natur som där, man kan tro att någon photoshoppat hela landet. :)