Internet power

Jag såg imorse att författaren till Matrevolutionen plockat upp min post om boken och länkat till den på sin mycket välbesökta sajt kostdoktorn.se (tack så mycket!). Blir en fet spik i besöksstatistiken med en gång för min lilla blogg som i vanliga fall har glest med besökare, vad roligt!

Hur var det egentligen för 20 år sedan, med såna här saker..? Jo, då satt väl folk och tyckte saker och ting på sin kammare och diskuterade det på sin höjd vid middagsbordet eller på fikarasten på jobbet och that’s it. Var det extremt engagerat blev det en insändare till lokaltidningen. Nu har vanligt folk en helt annan möjlighet till diskussion och att få ner sin åsikt på pränt så att resten av världen får ta del av den. Både på gott och ont såklart men ändå, att möjligheten finns är fantastiskt. Jag minns att de “riktiga” journalisterna på Sveriges finare dagstidningar ondgjorde sig över bloggfenomenet när det dök upp för några år sedan, de tyckte att det bara vräktes ut massa skit från pöbeln, i princip, och att skrivande skulle överlåtas till proffsen. Sicket skitsnack. Kraften hos internet och kommunikationen där har ju påvisats gång på gång så jag tror inte finjournalisterna vågar tycka så längre, iaf inte öppet. Power to the people, etc.

Även mer “känt” folk (politiker, författare, kändisar etc) blir mer närvarande på internet då de kan välja att kasta sig in i informationsströmmen precis som alla andra med Facebook, Twitter och bloggar. Direktkanaler till folk är sjyst, mycket mer intressant än torra uttalanden från PR-byråer. Visst att merparten av allt som skrivs är trivialt men ändå, bara att det finns är hur coolt som helst.

Men så har jag ju varit ett stort fan av internet sedan lång tid tillbaka, så jag är väl partisk. :)