Risig

Jag var ju rejält förkyld i början på Juni och lagom till att den segdragna hostan försvunnit denna vecka blev jag sjuk igen! Mått som ett as inatt, faktiskt så pass kasst att jag gick till vårdcentralen för att kolla om jag åkt på halsfluss, för halsen känns riktigt hemskt och jag hostar och har mig. Men nä, bara vanlig förkylning. “Jag är ledsen, det är absolut ingen infektion” sa läkaren beklagande, haha! “Det är väl inget att vara ledsen för!” sa jag. :) Skönt att ha kollat iaf och så fick jag en flaska hostmedicin med morfin utskriven också. Borde kunna sova bättre inatt då. Ska tuta i Mikael en hutt också så han slipper hosta han med (vi väcker varandra hela tiden). Hurra för effektiv vårdcentral iaf! jag ringde 07:30 och fick tid 10:15, snabbt och smidigt och inte massa väntan. Bra gjort, sjukvårdsreformatorer!

Måste även säga att jag är impad av hur modern teknik gör saker mer tillgängliga för oss vanligt folk. Med e-legitimation kan jag logga in och se alla elektroniska recept som jag har att hämta ut och jag kan boka om och boka av tider t.ex. och jag kan även lista mig på en annan Vårdcentral. Jag gjorde faktiskt det idag, för jag var fortfarande listad på Carlanderska vårdcentralen som låg precis vid min gamla lägenhet, men nu listade jag mig på Capios Vårdcentral precis här i närheten av Järntorget där jag bor nu. De har dessutom mycket bättre öppettider än min förra. Bara knapprade lite på datorn och vips var det fixar. Mycket coolt, heja IT i vardagen! Men Carlanderska vårdcentralen är nog en av de pampigaste jag sett.. Marmortrappor, konst på väggarna, öppna spisar.. Old school-sjukhus som är väldigt tjusigt. Men det är ju skitsamma, prio 1 är att vårdcentralen är nära för man går ju bara dit när man mår som sämst och då orkar man inte åka en centimeter extra.. :)