Möhippa!

I lördags morse, efter att jag sovit en sådär 2 timmar bara (för av någon anledning låg jag sömnlös hela natten och var svinförkyld och mådde som ett as) så var det plötsligt dags för möhippa för då dök Jack Sparrow upp med instruktioner och grejer. Mikael och jag hade ju egentligen planerat att bara vara hemma och slappa eftersom det var en av de få helgerna i sommar som inte är uppbokade men nu fattar jag ju den “bokningen”, det var för att jag skulle kunna gå på möhippan. Stackars Mikael som varit tvungen att ljuga och ha sig. :) Jag som satt där på frukosten och sa att jag skulle åka in och handla brudskor när Nordstan öppnade osv och då fick Mikael klämma ur sig att “De kommer och hämtar dig om en timme..” så då blev det till att hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite, kände mig ju inte representabel direkt annars efter min sömnlösa svettiga natt.

Men i alla fall! Jag fick ta på mig en svart burrig peruk, “rockiga” glasögon och ett nitarmband och så blev jag transporterad runt i stan i kringelikrokar som jag snart fattade bara var tidsfördriv och förvirring för till slut så blev jag avsläppt i Slottsskogen med mer instruktioner. Jag väste och hostade och snorade men gav mig ut i det underbara vädret i parken och följde den handritade kartan jag fått. Efter lite förvirring så hittade jag till slut gräsplätten där jag skulle slå mig ner och breda ut en filt och dricka av lite bubbel som jag fått i en väska. Satt där och undrade vad som skulle ske nu och då smög ett gäng tjejkompisar fram och dukade upp värsta picknicken i solen, SÅ himla mysigt och trevligt! De hade knåpat ihop presenter från var och en och jag skulle gissa vem det var ifrån och de ställde massa frågor om mig och Mikael och sånt där. Trevligt var det och det kändes klart dekadent att korka upp vinet (eller öppna boxen, i det här fallet) kl 11 på förmiddagen. Men jag tyckte min förkylning blev lite bättre iaf.. ;)

Tiden bara flög iväg och vid 14-tiden så packade vi ihop och traskade iväg in i stan, bort till Face Stockholms butik på Hvitfeldtsgatan och där bjöds vi på snacks och vin och så fick jag bli brudsminkad medan de andra tittade på. Riktigt tjusig sminkning med lösögonfransar och grejer! Sedan när jag var färdigpimpad (kändes lite konstigt att vara så fint sminkad när jag hade t-shirt och halvsunkiga shorts på mig) fick de andra tjejerna sminka sig med hjälp av makeup-tjejen som var där (och så fortsatte vi att dricka bubbel såklart). Riktigt tjusiga blev vi allihop! Sedan traskade vi hem till mig och jag trodde ju i min enfald att det var mitt förslag att göra det men tydligen var tjejerna way ahead of me för de hade hängt upp alla sina finkläder redan så det var ju planerat att vi skulle dit. Vi käkade massa picknickmat och snacks och drack mer vin och piffade till oss. Sedan bar det av bort till Casino Cosmopol nere vid vattnet, där jag först inte fick komma in för jag hade inte hittat min plånbok hemma och de var stenhårda på leg, fruktansvärt förargligt var det.. Så jag och Linda tog en taxi ilsnabbt hem till mig och så hittade jag leget och vi åkte tillbaka igen och då kom jag ju in.. Väl inne så var det dags för femkamp där vi skulle få prova på texas holdem, blackjack, roulette och två saker till jag inte kommer ihåg, innan det var dags för middag men jag fick sån jävla huvudvärk att jag bad att få lägga middagen tidigare för annars skulle jag inte palla. Sömnbristen och förkylningen började ta ut sin rätt.. :P Vi hann bara med de två första grejerna och sedan blev det lite bemanningsproblem när det blev så sent så vi fick varsin 100-kronorscheck att spela upp på enarmade banditerna istället som kompensation och det var himla sjyst av dem tycker jag. Det var väldigt bra att få äta något efter att ha ätit så lite hela dagen och bara druckit vin hela tiden men vid midnatt så fick jag sätta punkt och gå hem för jag orkade inte mer. Men jag är impad ändå att jag pallade så länge och jag hade svinkul! :D Blev så himla rörd över att folk ansträngt sig så mycket och planerat för min skull, det hade jag inte väntat mig. Så nu är man möhippad, helt klart! Det gjorde mig väldigt glad alltihop, även om det försenade mitt förkylningstillfrisknande med sådär en vecka eller något.. Vilken dag! ;)

Några bilder följer här.. Hann inte ta så jättemånga men de andra har säkert gott om bilder.. ;)

Jag och Jack Sparrow (Magdalenas pojkvän Daniel)

Jag slapp den pinsamma brudslöjan, som annars är vanlig på möhippor, och fick istället ett fint glittrigt diadem. ;)

Hälften av det fabulösa möhippesällskapet, här Mia (min kära gymnasiekompis som jag verkligen blev glad över att se!), Maggan och Ylva.

Jag, före sminkningen (herregud så man ser ut.. dock har jag nyformade och nyfärgade ögonbryn, skitbra blev det!)

Jag, nysminkad av ett proffs. Lite skillnad.. :D