Tar ett kliv in i framtiden

Jag trodde aldrig jag skulle gilla elektroniska böcker mer än vanliga, hederliga pappersböcker.. “Maken till oromantiskt att sitta och peta på en skärm när man läser..” har jag tänkt hittills (så tänkte jag även innan jag bytte från vanlig mobil till iPhone, den där skärmen alltså..). Jag har ju inte haft någon bra mojäng att läsa böckerna på heller för att läsa på datorn är obekvämt och att läsa i mobilen blir för smått. Men nu med iPaden är det en heeelt annan femma! Så nu har jag köpt min första e-bok hos Amazon, i deras Kindle Store, och wow vad jag gillar att läsa böcker i iPaden, jag är svinnöjd!

Min käre make, som inte är lika trigger happy när det gäller shopping som jag är, påpekade att det är jättefarligt för mig med Amazons “One-Click” där det verkligen är bara ett enda klick och så *vips* har du köpt boken, du får den ju direkt nerskickad i din iPad. Mjo, han har nog rätt där, men jag ska iaf försöka tygla mig lite. ;) Fördelen med e-böcker är iaf att man kan ladda hem första kapitlet gratis och läsa, det är faktiskt bättre än att stå i butiken och läsa bakpå boken tycker jag.

Så nu känns det helt meningslöst att släppa hem bibbor med papper i. Elektroniskt for the win! För nu kan jag ha med mig 40 böcker på resan om jag vill, behöver inte begränsa mig till ynka 3-4 stycken (för vem vet vad man känner för att läsa när man vä har rest iväg..). Yay! :D

Nackdel med elektroniskt då.. Ja man måste ju ha ström till sin läs-enhet. Och så får man inte hela bokhyllor med böcker att gotta sig över.. Det sistnämnda är både en fördel och nackdel, för jag tycker faktiskt det är ganska skönt att slippa massa saker som ska släpas med när man flyttar och så. E-böcker är dock ganska dyra om man jämför med svinbillig pocket, men det är ändå inte så rasande dyrt. Generellt sett verkar böckerna kosta mellan 5 och 14 amerikanska dollar, dvs 30 och 90 kronor. Men det är inte så farligt ändå tycker jag. En pocketbokpå Pocket Shop på stationen kostar ju 110 spänn och såna har jag ju impulsshoppat ett *antal* gånger.. ;)

Första boken jag köpte? Det blev “This Year I Will..” om att sätta upp mål som faktiskt går att fullfölja. Sjukt bra bok som jag plöjde på 2 kvällar. Ska läsa den en gång till och göra alla uppgifterna i den också (jag lovar.. för som min coach säger, det räcker inte att bara läsa kokböcker för att bli bra på matlagningen, man måste faktiskt ställa sig vid spisen och laga den där maten också!).