Bröllopsresan!

Ja jösses vilken fin och lyxig bröllopsresa vi åkte iväg på, herr Falkvidd och jag. Vi fick verkligen en stor dos sol och bad i form av Florida, Bahamas, St Kitts, Barbados, St Lucia, Antigua och Jungfruöarna. Vi snorklade med sköldpaddor och stingrockor och njöt av vidunderliga utsikter. Kryssningsfartyget vi reste med var gigantiskt (17 våningar!) och väldigt lyxigt och bekvämt (och inte särskilt bra för figuren, med sin 24-timmarsbuffé och goda mat) och man blev väldigt väl omhändertagen. Det blev total bortkoppling på kryssningen också eftersom internet var svindyrt så det köpte vi inget.. Rätt skönt med lite brejk och veta att de på jobbet inte kunde nå en. ;)

Till tråkigheterna hörde att jag var svinförkyld i princip hela tiden, jag åkte på en jobbig förkylning på juldagen och så precis när jag höll på att bli frisk från den (då var vi på kryssningen) så åkte jag på en ny och ännu värre så St Lucia orkade jag inte gå i land på annat än i form av några hundra meters stapplande för jag mådde så kasst. Och den ständiga sjögången var faktiskt ett mycket större problem än väntat. Jag trodde att med en sån stor båt så skulle man inte känna av någon sjögång alls men ack, där hade jag fel.. så jag sov dåligt nästan varenda natt och det påskyndade ju knappast läkningen av förkylningen. Mikael var av tuffare virke och stördes inte lika mycket som ängsliga Prinsessan På Ärten av sjögången men jobbigt var det, helt klart. Vi kommer nog inte åka på fler kryssningar just pga det jobbiga med sjögången, för det sabbade lite.

Men annars var resan jättebra och tack vare så smidig ilandstigning i Fort Lauderdale efter kryssningen så fick vi lite av en bonusdag där med sightseeing med hjälp av deras Water Taxis. Sjyst. :)

Den långa resan till och från Florida gick förvånansvärt smidigt, utan massa strul, och vi var snabba på att checka in online och nappa åt oss hyfsade sittplatser på långflygningarna, så hurra för internet. :)

Men jag måste medge att det var sjukt skönt att komma hem förra veckan, för jag var bra risig efter sömnbrist och förkylning men nu börjar jag repa mig igen. Vi kom hem torsdagen den 19e och i måndags blev det till att packa väskorna igen och resa i jobbet, men bara till Karlskrona så det var inte så farligt. :)

Lite utvalda bilder från vår fina resa!

Ljuvlig utsikt från solstolen på första stoppet på kryssningen – Bahamas! :)

Fantastiska vilda sköldpaddor såg vi när vi snorklade.

Tjusiga (men väldigt snabba, för det blev mörkt fort där i Karibien!) solnedgångar ute på havet kunde vi beundra från vår balkong.

“Movies Under The Stars” var en favorit på båten. Utomhusbio! :)

Snorkla och simma med fina fiskar var verkligen roligt!

Simma med massor av stingrockor var lite väl intensivt för min del, men Mikael var modig! Här i bild syns hela 6 stingrockor på en gång! :O

Och så en dag i idylliska Fort Lauderdale (de feta lyxjakternas stad..) efter kryssningen också. Vårt hotell, Hyatt Pier 66, i bakgrunden. Vi bodde på 10e våningen i tornet. :)

Mikael har lagt upp ett publikt fotoalbum på Facebook också!