Go west

I slutet på juli åkte min fina make och jag iväg på välbehövlig semester till San Francisco. Resan var verkligen jättebra förutom att jag trillade och vrickade min andra fotled (bra där.. himla turist-som-glor-på-alla-byggnader-och-inte-ser-var-hon-sätter föttarna). Blev faktiskt INTE förkyld, vilket jag kallt hade räknat med, men mitt idoga handtvättande och handspritande och framför allt undvikande av ytor på flygplatser som alla andra resenärer rör vid höll mig frisk – yay!

Vi bodde jättefint i San Francisco, högt, högt upp i Corona Heights med vidunderlig utsikt från frukostbordet. Dock så är det en väldigt dimmig stad så det var inte alltid man såg något.. :) Vädret var fascinerande för det var så himla varierande, även lokalt. En stadsdel kunde vara kall och dimmig medan en annan hade stekande sol och hetta.

Under våra 12 dagar i Californien så höll vi oss bara i San Franscisco, förutom en liten kort avstickare till Napa Valley där vi besökte en liten vingård och fick prova vin och se hur de gjorde sina drycker. Åt även lunch på en restaurang vid namn CIA (Culinary Institute of America). Dyraste lunch jag nånsin ätit (gick väl på 400 eller nåt) och jag tyckte verkligen inte det var något särskilt, har ätit luncher som kostat en femtedel och var mycket godare men att ta med mig på gourmetrestaurang är ju lite att kasta pärlor för svin. Ge mig en burgare istället. ;)

I San Francisco fanns det massa att göra och vi besökte San Francisco Zoo, California Academy of Sciences (ungefär som Universeum, med djur och lärorika grejer), Aquarium by the Bay, Cable Car museum (fascinerande att vagnarna verkligen dras med kablar uppför de enormt branta backarna), Fisherman’s Wharf (åh shit vilken gräll turistfälla!), restaurangen Tonga Room i Fairmont Hotel (klar besvikelse med dyr, trist mat och alldeles för hög ljudnivå) och på vår 1-åriga bröllopsdag den 6 Augusti, ja då besökte vi Alcatraz! :D Klart intressant ställe och en kul utflykt, jag visste inte att ön låg så nära själva staden men från rastgården kunde man se hela San Franciscos skyline.

Vi tog det lugnt mycket också och strosade omkring på stan, softade i lägenheten med bra TV-serier och sov länge. Tog oss till Oakland och såg Aerosmith live, vilket jag hade sett fram emot men de var faktiskt en besvikelse för ljudet var himla dåligt så man hörde inte mellansnack eller nåt och så valde de så trista låtar, kände igen bara en handfull på hela konserten. :(

Träffade flera av våra svenska vänner som flyttat till SF och det var himla trevligt! Kände dock inte att jag ville flytta dit själv, utan det var så skönt när vi var på väg hem för då var jag mätt på San Francisco och längtade hem till sköna sängen. Jag lyckades bli av med jetlagen på bara nåt dygn (det var svårt att vrida dygnet 10 timmar framåt helt plötsligt) men stackars Mikael hade rejäla sömnproblem i en hel vecka innan han kom i balans igen. Så det är ju nackdelen med resa så långt, när man byter massa tidszoner.

Men det var iaf en jättebra resa, väldigt kul att ha varit på västkusten och sett litegrann. San Francisco är en väldigt fin stad och man fick ju rejäl motion där också med alla backar. :)

Lade upp en bunt foton på Facebook, så kika där för lite intryck från en fin semester.